Danstherapie

Van crisis tot groei

Dat, wat je niet in woorden kunt zeggen, kun je door dans en beweging tot uitdrukking brengen. Na een belichaamde ervaring kun je vaak wél woorden geven aan wat je ervaart. Het lichaam is in verbinding met je gevoelens en je gedachten. In danstherapie gaan deze verschillende delen van ons in gesprek met elkaar.

Danstherapie is een lichaamsgerichte, creatieve en dynamische therapievorm. Dans en beweging worden gebruikt om een veranderingsproces op gang te brengen. Juist deze vorm van therapie helpt ons om ons direct met ons lichaam, onze gevoelens en onze creativiteit te verbinden. We kunnen ervaren wat van moment tot moment aanwezig is en wat we nodig hebben om een volgende stap te nemen. Dans wordt zo de motor voor verandering.

Meer vitaliteit, zelfvertrouwen, creativiteit en verbondenheid in je leven.

Danstherapie sessies kunnen helpen bij onder anderen angst gerelateerde klachten, traumaverwerking, (overmatige) woede/verdriet of het niet kunnen uiten van deze gevoelens, het verwerken van rouw, problemen rond eigenwaarde en zelfbeeld, depressie, relatieproblemen, negatieve patronen en overtuigingen, blokkades om vooruit te komen, en vele andere problemen.

Je hoeft geen ervaring met dans te hebben om danstherapie te doen. Misschien vind je het juist moeilijk of spannend te bewegen. Of je hebt een beperking waardoor je niet alle delen van je lichaam kunt gebruiken. Ik stem af op jouw behoeften en verlangens. Ik luister naar wat echt belangrijk in je leven is en hoe ik je hierin het beste kan ondersteunen.

De sessies vinden plaats in een dansstudio in het centrum van Amsterdam. Het is ook mogelijk de afspraken online te plannen.

Voordelen van Danstherapie

5

Je voelt je weer thuis in je lichaam

5

Je voelt meer verbinding tussen lichaam, hoofd en gevoel

5

Je staat vitaal in het leven

5

Je kunt je volle potentie gebruiken

5

Je ervaart creatieve flow in je leven

5

Je gaat beter om met tegenspoed

5

Je staat met meer zelfvertrouwen in het leven

5

Je leert grenzen te stellen

5

Je leert het uiten van emoties op een afgestemde manier

5

Je (her)ontdekt je sensuele lichaam

5

Je kunt mee veranderen met je leven

5

Je leert betekenisvol contact met je omgeving op te bouwen

5

Je voelt je vrijer van fysieke en psychische klachten

Danstherapie

In Amsterdam

5

Therapie op de dansvloer

5

Deze therapievorm is dynamisch en ervaringsgericht

5

Het lichaam geeft direct feedback

5

De therapeut speelt direct in op wat nodig is van moment tot moment

5

De combinatie van non-verbale en verbale werkvormen versnellen het proces

Online

Soms heb je redenen waarom je niet naar de studio kunt komen maar kunnen we toch online met je lichaam bewegend aan de slag. Zoals in elke live sessie worden non-verbale en verbale werkvormen gebruikt. Deze combinatie is zeker online extra belangrijk.

 

5

Als je niet naar mijn praktijk kunt komen en toch met lichaamsgerichte therapie wilt werken

5

Als je ver weg woont

5

Als je tijdelijk liever vanuit je eigen plek in verbinding wilt zijn

5

Als je je lichaam wilt verkennen vanuit je veilige plek

5

Als je snel overprikkeld en angstig bent

5

Als je een fysieke rede hebt om niet naar de studio te komen

5

Als je maar kort de tijd hebt en je wilt niet reizen naar de praktijk

Praktische informatie

Alle live sessies vinden plaats in een dansstudio in het Centrum van Amsterdam, Eerste Helmerstraat 102 ½ Studio Fresh Tracks

Prijzen
Er zijn drie verschillende prijscategorieën die afhangen van het inkomen:

Categorie 1: inkomen onder de 1.000 euro
Categorie 2: inkomen tussen 1.000 – 2.000 euro
Categorie 3: inkomen boven de 2.000, – euro

1 uur 1,5 uur 10 x 1 uur 10 x 1,5 uur
Categorie 1 75,- 85,- 700,- 800,-
Categorie 2 85,- 95,- 800,- 900,-
Categorie 3 95,- 105,- 900,- 1.000,-

 

Categorie 1
1 uur – 75,-
1,5 uur – 85,-
10 x 1 uur – 700,-
10 x 1,5 uur – 800,-

Categorie 2
1 uur – 85,-
1,5 uur – 895,-
10 x 1 uur – 800,-
10 x 1,5 uur – 900,-

Categorie 3
1 uur – 95,-
1,5 uur – 105,-
10 x 1 uur – 900,-
10 x 1,5 uur – 1000,-

Dit zeggen anderen…

“De danstherapie sessies met Katharina waren heel prettig omdat Katharina zo ervaren is dat ik me meteen vertrouwd voelde.  Ze is veelzijdig; er is ruimte voor het functionele, het expressieve en het psychosomatische aspect van bewegen – afhankelijk van de individuele behoefte. Katharina volgt en luistert goed. Ze geeft gelukkig niet de antwoorden en blijft geïnteresseerd en betrokken. Tijdens verkenningen neemt ze duidelijk de leiding en dat voelt veilig want voor mij is het onbekend terrein. Ze is heel professioneel en ondanks dat het thema waar ik mee bezig ben soms zwaar kon zijn, is de sfeer altijd ontspannen. “

Alice

“Ik ken Katharina als een creatieve, betrokken en zeer gevoelige danstherapeute. Ze heeft het vermogen om de cliënt te volgen en tegelijkertijd nieuwe manieren van zijn te verkennen op een speelse, niet-confronterende manier. Haar empathie, geduld en professionaliteit zorgen ervoor dat cliënten zich echt veilig voelen. Katharina is intelligent en heeft een open, creatieve benadering van danstherapie met uitstekende bewegings- en verbale vaardigheden.”

Monique Leferink op Reinink, Psychotherapeut

“Ik heb Katharina als kundig, empathisch, betrokken en energiek ervaren; als therapeut en coach weet zij ruimte te creëren voor persoonlijke en interpersoonlijke vraagstukken. Ze heeft oog voor de individuele uitdagingen; de delen in onszelf die verborgen zijn maar zich willen ontplooien en ontwikkelen. Ze weet ruimte te creëren om te ontdekken en te ervaren wat iemands volledige potentieel zou kunnen zijn. “

Lina

Vraag een gratis telefonisch consult aan

Katharina is lid van de NVDAT https://www.nvdat.vaktherapie.nl en heeft zich verbonden aan de gedragscode van de NVDAT. Tevens heeft zij een AGB Code. Dit kan betekenen dat je, indien je een Nederlandse aanvullende verzekering hebt, de mogelijkheid hebt om een deel van de kosten vergoed te krijgen. Dit hangt af van je verzekering. Hier kun je verder lezen over de mogelijkheden: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie

Neem contact op

13 + 4 =

Katharina Conradi

06 27070906
info@danstherapie-coaching-amsterdam.nl

Eerste Helmerstraat 102 1/2
1054 EG Amsterdam