Over mij

Katharina Conradi

Ik dans zolang ik me kan herinneren én ik geloof dat iedereen kan dansen! Dans is als ademhalen, het verbind je met jezelf en brengt je in contact met je omgeving. Ons lichaam biedt onmiddellijke feedback en wijsheid als wij beginnen te luisteren. Dans nodigt FLOW en verbondenheid in ons leven uit.

Ik begeleid je in belangrijke transitie processen met het verwerken van moeilijke ervaringen. Ik geef overzicht wanneer nodig. Ik help je te landen in je lijf en deze als kompas te gebruiken. Ik ondersteun je in het (her)ontdekken van je creatief potentieel.

Je kunt je gezondheid en je levenskwaliteit vergroten en de stappen zetten waar je naar verlangt. Dat wens ik je toe!

Ik geloof in je groei

Ik geloof dat ieder mens kan dansen en dat het goed is voor iedereen.

Iedereen die fysiek in beweging komt, komt  ook innerlijk in beweging. Dans stelt ons in staat om contact te maken met onze innerlijke wereld én laat ons begrijpen dat we deel uitmaken van de wereld om ons heen; deel van de aarde, deel van de zwaartekracht en deel van alles en iedereen die leeft. Vanuit deze ervaring van verbondenheid kun je écht in contact zijn met jezelf en je omgeving. Op die manier kun je je plek in de wereld weer innemen en van waarde zijn.

Toen ik een kind was, danste ik vaak in mijn kamer; ik klom op een stoel, sprong eraf en mijn ‘dans’ begon. Ik had een grote kleurrijke innerlijke wereld en ik zocht manieren om me te verbinden, uitdrukking te geven aan alles waar ik geen woorden aan kon geven. Toen ik voor het eerst in een dansstudio bewegingslessen volgde, was ik verslingerd aan het gevoel van ruimtelijkheid, connectie en vrijheid. Het voelde alsof ik kon vliegen, de tijd stond stil en ik voelde me aanwezig en levendig. Ik denk graag terug aan deze eerste vonk van passie voor dans. Deze passie deel ik graag met jou.

Ik bied 30 jaren ervaring en expertise in het werken met dans, therapie en coaching. Mijn  intentie is om met de hele persoon te werken; het lichaam, de intelligentie en de intuïtie. Ik help je graag je individuele weg te vinden binnen je persoonlijke proces.

Ik kan wanneer nodig, op het moment dat je niet alleen verder komt, het vertrouwen, de ervaring en de steun geven die je nodig hebt. Je hoeft in een moeilijke fase niet alleen te staan en je kunt deze fase juíst gebruiken om authentiek en met zelfvertrouwen nieuwe stappen te zetten. Ik geloof in je groei.

Ik ben opgeleid als Danser/ Choreograaf, Certified Laban Bartenieff Movement Analyst, Master Dance Therapy en Geregistreerd Somatic Movement Educator en Therapeut. Ik werk in Nederland maar ook internationaal in verschillende settings in Spanje, Estland, Israël, Duitsland, Zwitserland, België en de Verenigde Staten/New York. Ik bied individuele danstherapie, bewegingscoaching en somatische trainings aan in mijn studio in Amsterdam. Ik ben verbonden aan de Akademie voor Theater en Dans in Amsterdam, de Hogeschool voor de Kunsten (CODARTS) in Rotterdam en heb een opleiding samen opgericht met Marieke Delannoy in Laban Bartenieff Movement System in Rotterdam (EMOVE Institute).

‘Als je op reis gaat, zul je op je bestemming aankomen.’

Door dans en beweging kunnen we ons bewust worden van onze patronen en onszelf ontwikkelen in de richting die we willen. Het werken met ons lichaam laat ons ervaren wie we echt zijn en in verbinding te staan met onszelf en anderen. Wat onuitgesproken en vastgehouden werd in het lichaam, wordt zichtbaar in beweging. Je kunt het met liefde en wijsheid onder ogen zien. Wanneer oude spanningen hun uitdrukking vinden, krijg je toegang tot de natuurlijke levensvreugde die daaronder schuilgaat.  Het is een reset voor lichaam en geest, en kan een diepgaande helende ervaring  zijn. In dit proces begeleid ik jou.

Elke reis begint met een eerste stap. Het niet-weten staat aan het begin van je avontuur op weg naar meer vitaliteit, zelfvertrouwen, creativiteit en verbondenheid in jouw leven. Zoals de filosoof en mystici  Ibn Arabi al zei: ‘Als je op reis gaat, zul je op je bestemming aankomen.’

Dit zeggen anderen…

“Als gevolg van een onverwerkt trauma uit mijn verleden liep ik op meerdere vlakken van het leven vast en tegen mezelf aan zonder te weten hoe ik dit kon veranderen. Mijn toekomst werd bepaald door mijn verleden. In de danstherapie sessies met Katharina heb ik ‘tools’ ontwikkeld om op de lastige momenten weer terug bij mezelf te komen en me juist dan wat extra liefde te geven. Ik heb naast plezier in dansen ook de ‘heilzame werking’ van dansen ontdekt!

Katharina is een ontzettend fijne en warme therapeut die precies weet aan te voelen welke richting opgegaan moet worden om me tot inzichten te laten komen. Ze is zeer ervaren en heeft ruime kennis van meer dan alleen dans, waardoor ze ook veel meer is dan alleen een danstherapeut!”

 Marieke

“Ik zocht hulp bij Katharina na het plotseling overlijden van mijn vader. Door een wirwar van omstandigheden kwam ik niet toe aan het verwerken van de rouw en het zorgen voor mijzelf. Daardoor raakte ik overspannen. Vanaf het eerste moment voelde ik me welkom en gehoord door Katharina. Zij is empathisch, intelligent en geïnteresseerd. Haar vragen en begeleiding inspireren me om mezelf open te stellen voor wat er in mij leeft. Haar handelen is altijd afgestemd op dat wat op dat moment voor mij belangrijk is.

 Ik heb er geleerd en ervaren dat gevoelens, hoe groot en overweldigend dan ook, komen en gaan. Dat ik in aanwezigheid van Katharina in beweging terugkwam bij het traumatische afscheid van mijn vader is een van mijn dierbaarste ervaringen. Vanaf dat moment voel ik naast de pijn en het verdriet van die herinnering ook de schoonheid en liefde. Dat maakt mijn leven aanzienlijk makkelijker en lichter.”

Bregje

“Katharina’s coaching is de meest succesvolle investering geweest in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling die ik ooit heb gedaan. Ze heeft me met succes geholpen op zeer verschillende gebieden van mijn leven, van persoonlijke kwesties tot uitdagingen in mijn werkleven en hoe ik een authentieke stijl kan ontwikkelen. Ze combineert elementen uit verschillende vormen van danstherapie, somatisch werk, counseling en coaching en ze begrijpt naadloos welke interventie ze kan toepassen op het juiste moment.”

Petra,  Management Professional

“Ik kwam bij Katharina op een moment in mijn leven dat ik me erg afgesneden voelde van mezelf.  Ik had een baan in een groot bedrijf, zonder ruimte voor mezelf, omdat ik al mijn energie geconcentreerd had in presteren en uitblinken in mijn werk. Ik leefde in een scheve verhouding tussen mijn geest en mijn lichaam. Mijn sessies met Katharina brachten bewustzijn en begrip voor mijn lichaam als de drager van mijn emoties. De sessies gaven me zeer inzichtelijke ervaringen waarin ik leerde beter met stress om te gaan en ruimte voor mezelf te maken.

Op zeer diverse, mooie muziek die Katharina zorgvuldig koos, heb ik ervaren dat geest en lichaam met elkaar verstrengeld zijn, dat als je eenmaal je lichaam beweegt, je ook je emoties beweegt. De gesprekken die we hadden na het bewegende hebben me geholpen om sensaties en gevoelens te integreren. Stap voor stap ben ik begonnen mijn dromen te herinneren en kwam ik in contact met mijn onbewuste. Uiteindelijk ben ik begonnen mezelf te accepteren, tegenstellingen te verenigen en eén te zijn met wie ik ben. De coaching sessies van Katharina brachten me terug naar een vergeten universum van in contact zijn met mezelf!”

Eli, Management professional

 

Vraag een gratis telefonisch consult aan

Katharina is lid van de NVDAT https://www.nvdat.vaktherapie.nl en heeft zich verbonden aan de gedragscode van de NVDAT. Tevens heeft zij een AGB Code. Dit kan betekenen dat je, indien je een Nederlandse aanvullende verzekering hebt, de mogelijkheid hebt om een deel van de kosten vergoed te krijgen. Dit hangt af van je verzekering. Hier kun je verder lezen over de mogelijkheden: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie

Neem contact op

3 + 8 =

Katharina Conradi

06 27070906
info@danstherapie-coaching-amsterdam.nl

Eerste Helmerstraat 102 1/2
1054 EG Amsterdam