Zuid- Spanje

Somatic Summer Dance Retreat

8 – 15 Juli 2024 

Somatic Dance – Laban Bartenieff Movement System – Dancing in Nature – Authentic Movement

In deze workshop dansen we vanuit onze authentieke bron. De aandacht ligt op het verbinden van je lichaam met de natuur. In de ochtend gaan we werken vanuit de somatische kennis van het Laban/Bartenieff Movement System. Principes als ademsteun, dynamische uitlijning, ondersteuning vanuit je centrum, ontwikkelingspatronen, rotatie en ruimtelijke intentie en anatomische kennis zijn enkele thema’s die aan bod zullen komen. Elk concept wordt door middel van eenvoudige ervaringsgerichte bewegingsexploraties onderzocht.

Be taken on an adventure…

In de tweede helft van de workshop  gaan we soms in de natuur en op de open-aire dansvloer (met schaduwdak) werken met Authentic Movement en andere improvisatie verdiepende technieken.

We zullen dansen in contact met de prachtige omgeving van water, aarde, bergen en zon. De workshop zal zowel dynamisch als ook voedend en ontspannend  zijn. De vreugde van bewegen, onze authentieke manieren van dansen, het contact met wat ons omringt, zullen ons door de week leiden. Deze workshop staat open voor mensen van alle niveaus in dans.

De locatie: Baile en el aire

Het dansretraitecentrum ligt in het zuiden van Spanje in de Alpujarras, op een uur rijden van Granada. Het ligt in een mooi landschap met veel watervallen, prachtige kastanjebomen, met eindeloze zonnen uren en nachten vol sterren.

Het landgoed heeft een verscheidenheid aan kleine huisjes (finca’s), allemaal zeer speciaal ingericht en beschilderd. Er is een grote moestuin en een geweldig zwembad met een klein eiland in het midden op slechts tien meter van de dansvloer. Het water is natuurlijk en vers en komt direct uit de bergen! De dansvloer is in de open lucht met een goede houten vloer en een schaduw dak. De douche- en toiletvoorzieningen zijn eenvoudig maar prachtig en werken op zonne-energie.

Het terrein is 1500 m hoog, omgeven door de Sierra Nevada en open naar de Middellandse zee. Er zijn kamers van verschillende grootte (1 tot 3 personen in een kamer) in de kleine huisjes. Je kunt er uitrusten of wandelingen maken en genieten van de watervallen en het prachtige panoramische landschap.

Het eten, vegetarisch en heerlijk, wordt twee keer per dag aangeboden: ontbijt, een grote mediterrane maaltijd om 15.00 uur. In de late namiddag is er tijd om een siësta te houden, een wandeling te maken naar de mooie dorpjes rond het centrum te lopen, te zwemmen in het zwembad of zelfstandig te werken op de dansvloer.

Voor meer informatie over de plek kun je terecht op deze websites:
www.katharinaconradi.com
www.baileenelaire.com

 

  Praktische informatie

  • Aankomst 8 juli 2024 in de middag – Vertrek 15  juli 2024 voor 12 uur
  • 6 dagen workshop 5 uur per dag en twee middag extra sessies van 2 uur met andere docent
  • Workshop: 555,- euro
  • Loges & eten 420,- euro (drie heerlijke vegetarische maaltijden per dag en een eenpersoons/dubbel/gedeelde slaapplaats)
  • Een-persoon slaapplaats 10 – 15 euro meer per dag (alleen een klein aantal beschikbaar)

Sign up

10 + 15 =

Katharina Conradi

06 27070906
info@danstherapie-coaching-amsterdam.nl

Eerste Helmerstraat 102 1/2
1054 EG Amsterdam